Favrskov 1776x626 3 1

Favrskov – midtjysk idyl og natur tæt ved storbyliv

Beboerne i Favrskov lever i en perfekt balance mellem land og by. De har en privilegeret tilværelse på kanten af bylivet, med caffe latte og et godt natteliv, og landsbylivet med natur og frisk luft.
Mange forbinder Midtjylland med natur, landsbyer og masser af idyl, og det er som så sandt nok. Hvad man ofte glemmer er, at det også er i denne del af Danmark at den andenstørste by ligger: Århus.

Hvad gør Favrskov kommune til noget særligt?

Kommunen har noget helt særligt, og det kan alle der er vokset op i området garanteret skrive under på. På mange måder ser beboerne i denne del af Danmark sig ægte jyder, med begge ben placeret grundigt i mulden, men samtidig føler de sig også i tæt kontakt med bylivet i f.eks. Århus, Randers, Silkeborg og Viborg. Derfor vil vi ikke acceptere at blive kaldt ”landsbytosser”, og mener også at de i høj grad adskiller sig fra f.eks. vest- nord- og sønderjyder på dette punkt. Dog er sandheden at kommunen består af landsbyer, både mindre og større af slagsen, hvor Hadsten, Hammel og Hinnerup er de største. Det særlige ved området har især at gøre med beliggenheden, hvor man kan nyde natur, skov og vand og den friske landluft, men på samme tid kan man i løbet af 20-30 minutter sidde på Århus mest hippe café og sippe en caffe latte.

Uddannelse inden for rækkevidde i Favrskov

Der er mange privileger ved at vokse op et sted som dette, og mulighederne for børnepasning og skolegang er mange. Når de unge kommer i gymnasiealderen valfarter de til Hadsten, hvor Favrskov Gymnasium ligger. Det er lokalt, småt og godt, og hvis man ikke cykler så klares transporten med en hurtig bustur. Når tiden er blevet inde til at starte på en videregående uddannelse, så er det meget ligetil og bekvemt at rykke teltpælene op, og slå dem ned lige i nærheden, nemlig i Århus. Så kan man stadig komme hjem til mor og far og nyde den friske landluft, samtidig med at man kan nyde drinks, øl og shots i nattelivet hver weekend.