hammel

Hammel – balance mellem by og natur

Hammel er en charmerende by med god beliggenhed i det østjyske. Her finder du et fornuftigt udvalg af butikker, gode transportmuligheder og adgang til en smuk natur med store skove og åbne marker.
Hammel er en charmerende by med god beliggenhed i det østjyske.

Byen har omkring 7.011 indbyggere og har dermed en perfekt størrelse, hvis man vil nyde godt af byens tilbud som dagligvarebutikker, biograf og apotek, men stadig ønsker at være tæt på åbne marker og brede vidder.

 

En lille by i smørhullet mellem de store byer

Hammel ligger i Favrskov kommune og dermed midt i smørhullet mellem større byer som Viborg, Silkeborg og Aarhus. Med godt og vel en halv times tid-45 minutters kørsel til disse byer, er der altså god mulighed for at arbejde her, uden at skulle bruge for lang tid på transport.
Har man ikke selv bil, eller har man blot unge børn der går i gymnasiet eller skal til Aarhus eller Silkeborg i weekenderne, er der gode muligheder for offentlig transport. Fra rutebilstationen i centrum af Hammel er der timelige afgange mod både Aarhus, Silkeborg og Viborg. Har man mindre børn er der inde i byen to folkeskoler, og lidt udenfor byen finder man en friskole. Uanset ens værdisæt ift. skolegang, kan Hammel altså byde på god dannelse og uddannelse til børnene.

Et naturskønt område i det Østjyske

I Hammel finder du et bredt udvalg af butikker og i hverdagen kan du her få alle de mest nødvendige behov dækket. Du finder flere dagligvarebutikker, en biograf, et apotek, en Matas, en boghandel, en blomsterbutik m.m. Det er altså kun såfremt du ønsker specialvarer, at du er nødsaget til at tage til de større byer.
I udkanten af Hammel finder du Frijsenborgskovene hvor Frijsenborg slottet troner frem mellem trækronerne. Her går mange lokale en søndagsspadseretur eller lufter hunden i eftermiddagssolen. Frijsenborgskovene er blot én af årsagerne til at Hammel er et dejligt sted at slå sig ned. Kombinationen af naturen der ligger lige ude foran dørtrinnet, beliggenheden ift. større byer samt udbudet af butikker, gør byen ideel til børnefamilier og de som bare gerne vil have en bid af det hele.