soevnproblemer

Behandling af søvnproblem

Lider du af  et søvnproblem? Eller gør din ægtefælle eller dit barn? Mange danskere lider af et eller andet form for søvnproblem. Alt efter hvor omfattende problemet med søvnen er,  findes der en række forskellige behandlingsformer. Læs mere om hvor mange former for forskellige arter af søvnproblemer der faktisk findes. Heldigvis findes der også rigtig mange løsninger til behandling af søvnproblemer.

 

Måder du selv kan komme søvnproblemer til livs

 

Man kan selv gøre en hel del for at forbedre sit søvnmønster og sin generelle nattesøvn.  For det første, er det vigtigt at have det rigtige klima i soveværelset. Der må hverken være for varmt eller for koldt, generelt sover man bedst i 18-19 graders varme. Derudover er det vigtigt at komforten er i orden. Det vil altså sige, at både dyne, pude, seng, madras og nattøj skal føles behageligt og komfortabelt. Undgå desuden at indtage koffein senere end 3 timer før du går i seng. Prøv også om du kan parkere morgendagens gøremål og de bekymringer du end måtte have at tænke på. Og vigtigst af alt, sluk for tv’et, tabletten og telefonen og læs i en bog inden sengetid i stedet. Det er bevist, at lys fra elektroniske apparater inden man går i seng, kan forstyrre vores søvn betydeligt. Klik her for flere gode råd.

 

 

Behandling af alvorlige søvnproblemer

 

Mens nogle søvnproblemer kan afhjælpes på egen hånd ved hjælp af små justeringer i hjemmet, kan andre være en hel del mere omfattende og alvorlige. Måske lider du af decideret søvnapnø hvor vejrtrækningen simpelthen springes over flere gange om natten. En lidelse der ofte ses hos mænd eller overvægtige personer. Måske lider du af ekstrem snorke, som kan være forstyrrende for både din partners og din egen søvn.  Måske er du ramt af mareridt og søvngængeri. Eller måske kan du slet ikke falde til ro og hermed opnå en dyb søvn. Ligegyldig hvilken type lidelse der måtte plage dig, er det vigtigt at få behandling, professionel og effektiv behandling . Manglende og dårlig søvn er nemlig yderst skadeligt for menneskers helbred og deres generelle velbefindende. For mennesker med store søvnproblemer, kan det endda blive svært at passe et job og indgå i sociale sammenhænge og relationer.